Vndaag biedt spoor 2 re-integratietrajecten aan voor medewerkers die niet kunnen terugkeren naar het eigen werk of ander passend werk bij de eigen werkgever.
Wij begeleiden de medewerker in de kortste weg naar duurzaam passend werk bij een volgende werkgever. Dit doen we met een persoonlijke, zorgvuldige en resultaatgerichte aanpak.
Met persoonlijke aandacht en concrete stappen ondersteunen we uitgevallen medewerkers om weer actief deel te nemen aan het arbeidsproces.
Onze trajecten zijn opgebouwd in drie fases:
★ ★ ★ ★ ★
"Vndaag heeft ons professioneel en betrokken begeleid bij de re-integratie van onze medewerker. Hun heldere communicatie en persoonlijke aanpak gaven ons vertrouwen en leidden tot een duurzame oplossing."
Coen van den Broek Ondernemer
Het spoor 2 re-integratietraject is bedoeld voor medewerkers die (mogelijk) niet duurzaam kunnen terugkeren in het eigen werk, eigen werk met aanpassing of ander passend werk bij de eigen werkgever.
Het spoor 2 re-integratietraject wordt altijd in delen gefactureerd. Afhankelijk van de behoefte brengt Vndaag een offerte uit voor een volledig traject van 6 maanden of enkel voor de eerste fase (intakefase). Vndaag factureert elke trajectfase afzonderlijk. Facturatie vindt plaats nadat de offerte is geaccordeerd.
De prijs van een spoor 2 re-integratietraject bij Vndaag start vanaf € 3.275,- exclusief btw, gebaseerd op een trajectduur van 6 maanden. De uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van aanvullende factoren, zoals:
Eventuele extra kosten worden altijd vooraf afgestemd met de werkgever.
Nee, er zijn geen standaard subsidieregelingen van toepassing op een spoor 2 re-integratietraject. Wel adviseren wij werkgevers om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor cofinanciering via een derde partij (verzuimverzekeraar) of er budgetten beschikbaar zijn die ingezet kunnen worden voor re-integratieactiviteiten.
Ja, zowel voor de werkgever als de werknemer geldt een verplichting vanuit de Wet verbetering poortwachter wat betreft het leveren van inspanningen m.b.t. de re-integratieverplichtingen. Indien hier niet aan wordt voldaan, kan dit de volgende consequenties hebben:
Het is daarom belangrijk dat beide partijen actief en constructief deelnemen aan het traject om een succesvolle re-integratie te bevorderen.
Nee, een spoor 2 re-integratietraject is geen vrijblijvend traject; het traject heeft een verplicht karakter. Werkgever en werknemer zijn vanuit Wet verbetering poortwachter verplicht de mogelijkheden te onderzoeken voor duurzaam passend werk bij een andere werkgever als na 52 weken ziekteverzuim geen sprake is van volledig herstel. Of eerder, indien duidelijk is dat de zieke medewerker niet duurzaam kan terugkeren in het eigen werk, eigen werk met aanpassing of ander passend werk bij de eigen werkgever.
Het UWV stelt een aantal voorwaarden aan passend werk. Onder passend werk wordt verstaan:
Het doel van een spoor 2 re-integratietraject is om een werknemer te begeleiden in de kortste weg naar duurzaam passend werk bij een volgende werkgever wanneer terugkeer naar de eigen werkgever niet meer mogelijk is.
Het spoor 2 re-integratietraject wordt afgerond als er sprake is van volledig herstel of bij het bereiken van einde wachttijd. Ook eindigt het spoor 2 re-integratietraject als de werknemer ontslag neemt tijdens ziekte. Bij vrijwillige ontslagname eindigt namelijk de re-integratieverplichting van de werkgever.
Een medewerker start met een spoor 2 re-integratietraject uiterlijk na 52 weken ziekteverzuim, tenzij eerder blijkt dat terugkeer naar eigen werk bij de eigen werkgever niet meer mogelijk is.
Een spoor 2 re-integratietraject kent in de basis een duur van 6 maanden. Er zijn namelijk 6 maanden nodig om alle fases uit het traject te doorlopen. Indien nodig wordt het traject, in overleg met werkgever en werknemer, verlengd. Indien tussentijds volledig herstel wordt bereikt, wordt het spoor 2 re-integratietraject vroegtijdig afgerond.